Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Winterwandeling met erwtensoep en een goed boek

0

Regio - Zondag 17 december staat de zesde Winterwandeling van De Magnusrijders weer op het programma.

Wandelaars kunnen vanaf 10.00 starten vanuit de ijsbaan aan De Snevert (Nic. Veldboerpark) in Schagen. Ook dit jaar is er weer een extra attentie. Alle deelnemers mogen een mooi boek uitzoeken uit de fraaie collectie in de ijskeet. Vanzelfsprekend is er ook de traditionele verse erwtensoep (gratis voor donateurs). Alleen daarom is een wandeling naar De Snevert al de moeite waard,

De wandeltocht gaat dit jaar door de weilanden rond Barsingerhorn richting Kolhorn. Er zijn drie afstanden: de 11, 18 en 20 kilometer. Uniek is de samenwerking met de zuster ijsverenigingen van Barsingerhorn en Kolhorn. Hier zijn stempelposten ingericht en kan ook worden gestart.  

Na de spectaculaire overzet met het pontje door oud-wethouder Jan Bouwes in 2017 hebben De Magnusrijders ook tijdens zesde editie een noviteit. Alle wandelaars mogen een mooi boek uitzoeken uit de fraaie ijsbaan-collectie. Cultuur en sport gaan zo moeiteloos samen bij De Magnusrijders.  

De Winterwandeling van De Magnusrijders gaat altijd door; deelnemers krijgen een routekaart mee; trek stevige schoenen aan; honden mogen mee (krijgen geen boek). De deelname voor donateurs is gratis, inclusief koffie, een appeltje, een kop lekkere snert en een boek voor de lange winteravonden. Wandelaars die geen donateur zijn, betalen 6 euro, of kunnen ter plaatse donateur worden (6 euro).

Start tussen 10.00 en 13.00 uur (11 kilometer) vanuit ijskeet van De Magnusrijders op het Nic. Veldboerpark in Schagen. De langere routes starten tot uiterlijk 12.00 uur. Er kan ook worden gestart vanuit Kolhorn en Barsingerhorn.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag