Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Afvalwijziging voor Julianadorp, er komen verzamelcontainers

0

Regio Julianadorp - Julianadorp krijgt ondergrondse verzamelcontainers voor restafval.

Eind januari krijgen de Julianadorpers (laagbouw) een oranje afvalbak voor plastic, blik en drinkpakken. De inzamelzakken verdwijnen hier dus. Restafval moet men straks naar de verzamelcontainer in de buurt brengen.  

De gewijzigde manier van inzamelen start begin februari. Dan heeft HVC alle oranje afvalbakken afgeleverd, alle grijze ingenomen en hebben alle laagbouwbewoners een afvalbak voor papier. Voor het restafval is dan de ondergrondse container in de buurt. Alle Julianadorpers hebben ondertussen een brief ontvangen met daarin informatie over wat er precies gaat veranderen en wanneer. 

In de nieuwe situatie hebben alle huishoudens de beschikking over een afvalpas (ook hoogbouwbewoners). Deze is nodig om restafval in de ondergrondse container te kunnen storten. Deze gecontroleerde toegang met een afvalpas is nodig om een goede verdeling te maken van het aantal huishoudens dat op 1 container is aangesloten

De nieuwe oranje afvalbak is voorzien van een chip. Daardoor is bekend bij welk huisadres de afvalbak hoort en is diefstal lastiger. Ook maken we zo de handhaving op het juist aanbieden van afval beter mogelijk. Papierbakken die nu al in bezit zijn van inwoners worden ook gechipt. Papierbakken die nieuw worden afgeleverd, zijn al gechipt. Bij de huidige groene bakken is chippen niet mogelijk.

Hoogbouwbewoners krijgen dus ook een afvalpas voor het storten in ondergrondse verzamelcontainers. Dat is voor hen de enige wijziging. Bewoners van het buitengebied krijgen de oranje afvalbak als vierde bak aan huis. Ondergrondse verzamelcontainers in het buitengebied is niet handig en kan eerder leiden tot onveilige verkeerssituaties en grote loopafstanden, aldus de gemeente.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag