Bestuurder van bestelwagen betrokken bij verkeersruzie

Datum: woensdag 22 november 2017

Op dinsdagavond, omstreeks 20.10 uur kreeg de politie melding dat de bestuurder van een bestelwagen betrokken was geweest bij een verkeersruzie.

De politie trof de bus op de Kamperfoeliestraat in Den Helder.

De bestuurder van de bus had even daarvoor op de Hortensiastraat een auto achtervolgd en wilde hier schijnbaar opzettelijk tegenaan rijden. Ook zou de verdachte mensen hebben bedreigd met een Stanleymes. In de auto trof de politie enkele messen aan. Deze werden in beslag genomen.

De bestuurder, een 33-jarige man uit Den Helder,  bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieraan weigerde hij echter mee te werken.

Weigeren van een ademanalyse wordt overigens aangemerkt als misdrijf. Toen de politie zijn rijbewijs in wilde nemen, bleek dat dit al was ingevorderd naar aanleiding van een eerdere controle op alcohol.

Nog meer 112 nieuws

Twee woningen moeten op slot

Regio Den Helder - Op last van burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Den Helder zijn twee woningen voor drie maanden gesloten omdat h


112 12-02-2018

Minister Hoekstra: let op phishing-aanvallen

Mensen moeten goed letten op phishing-aanvallen. Daarvoor waarschuwt minister van Financiën Wopke Hoekstra in gesprek met RTL Z.


112 05-02-2018

Autobrand: Grote schrik na vlammen

Op donderdagmorgen omstreeks 00.40 uur kregen de hulpdiensten melding van een autobrand op de Meerval in Schagen. Ter plaatse blee


112 01-02-2018

Woningoverval in Middenmeer

Op woensdagavond werd een overval gepleegd op een woning aan de Torenstraat in Middenmeer. De politie is op zoek naar getuigen van


112 01-02-2018