Hennepkwekerij gevonden met vijftig potten na tip

Datum: vrijdag 03 november 2017

Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in een pand aan de Lotweg in Anna Paulowna. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen waar de planten juist waren gerooid.

De politie had een tip gekregen dat er in de woning mogelijk sprake zou zijn van hennepkweek. Omstreeks 15.30 uur stelde de politie een onderzoek in. Op de zolderverdieping trof de politie een kweektent aan waarin vijftig bloempotten stonden.

Hier waren juist de hennepplanten uitgeknipt. Overal lagen nog verse hennepbladeren in de kweektent. De politie nam de tent en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag.

Bij controle bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Ter plaatse werd de 46-jarige bewoner van het pand aangehouden. De politie bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor.

Nog meer 112 nieuws

Twee woningen moeten op slot

Regio Den Helder - Op last van burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Den Helder zijn twee woningen voor drie maanden gesloten omdat h


112 12-02-2018

Minister Hoekstra: let op phishing-aanvallen

Mensen moeten goed letten op phishing-aanvallen. Daarvoor waarschuwt minister van Financiën Wopke Hoekstra in gesprek met RTL Z.


112 05-02-2018

Autobrand: Grote schrik na vlammen

Op donderdagmorgen omstreeks 00.40 uur kregen de hulpdiensten melding van een autobrand op de Meerval in Schagen. Ter plaatse blee


112 01-02-2018

Woningoverval in Middenmeer

Op woensdagavond werd een overval gepleegd op een woning aan de Torenstraat in Middenmeer. De politie is op zoek naar getuigen van


112 01-02-2018