Digitale aangifte

Datum: donderdag 01 maart 2018

Toen ik mij 20 jaar geleden voor het eerst ging bemoeien met het indienen van de Gecombineerde Opgave moesten we alles nog op papier aanleveren bij het ministerie van Landbouw. Net als nu moesten alle agrariërs aangeven welke percelen zij dat jaar in gebruik hadden. Wij hadden op kantoor heel veel ordners staan met grote landkaarten waar alle percelen in Noord-Holland op te vinden waren. De kopieer machine maakte overuren en de aangiften werden dikke pakken papier! Vervolgens met de hele stapel in de auto naar kantoor van LNV in Diemen om alles tijdig in te dienen.

Vanaf 2003 konden we de eerste aangifte digitaal indienen, maar omdat dit meer tijd kostte dan dat we het op papier deden hebben we hier lange tijd geen gebruik van gemaakt! Sinds een jaar of 6 doen we alle aangiftes digitaal en kan het ook niet meer op papier. Tegenwoordig dien je in te loggen bij RVO, waarbij je op een hele zware database online je in gebruik zijnde percelen kan vinden en intekenen. Een prachtig systeem. Echter, de meeste gebruikers zijn Agrariërs en die wonen veelal in het buitengebied, waar de internetverbinding verre van toereikend is! Een niet onbelangrijk detail!

Naast dat ik een eigen advieskantoor heb, ben ik sinds enkele jaren betrokken bij de Coöperatie Breedband Hollands Kroon, waarbij we als doelstelling hebben om het gehele buitengebied van Hollands Kroon te voorzien van goed werkend internet, en bij voorkeur via de Glasvezel. De laatste maanden hebben we grote stappen gezet en kunnen eindelijk zeggen dat we gaan beginnen. We zijn een samenwerking aangegaan met Kabeltex uit den Burg. Een bedrijf dat sinds de jaren 80 ervaring heeft met aanleggen van een eigen netwerk en het exploiteren daarvan. Bovendien willen zij na de gemeente Hollands Kroon ook de rest van de Noordkop (buitengebied) gaan voorzien van Glasvezel. Maar voor het zover is moeten we op korte termijn nog 500 extra deelnemers aan ons zien te verbinden. Maar omdat wij nu concrete antwoorden kunnen geven op de vragen die wij in een eerder stadium schuldig moesten blijven, zie ik die laatste 500 adressen met vertrouwen tegemoet!

Voordat ons kantoor ook aangesloten wordt op deze nieuwe Glasvezel zullen wij weer gewoon van 1 maart tot 15 mei de Gecombineerde Opgave moeten verzorgen voor onze klanten! Gelukkig hebben wij na vele inspanningen een tijdelijke supersnelle internetverbinding weten te realiseren, dus daar zal het de komende periode niet meer aan liggen!

 

Coen Knook

Nog meer Agribusiness nieuws

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Agribusiness 03-12-2018

Voorbeschouwing 125-jarig jubileum Paasvee

Wie aan Paasvee Schagen denkt, denkt aan de dikbillen, stalletjesmarkt, kleindierenshow, landbouw- en mechanisatiebeurs en gezelligheid.


Agribusiness 22-03-2018

Bakker Westwoud: een tulpenbroeierij dat staat als een huis

“Als kleine jongen had ik de droom automonteur te worden. Ik was altijd aan brommers aan het sleutelen en vond de techniek prachtig. D


Agribusiness 22-03-2018

Van witlof via uien naar de politiek

Zo'n 35 jaar geleden zag Theo Groot (61) een kleine goudmijn in de vorm van een bedrijfje in Slootdorp. “Mijn vader had vroeger een tu


Agribusiness 13-03-2018