Huisvesten arbeidsmigranten op Agriport mag

Datum: vrijdag 24 november 2017

De provincie Noord-Holland heeft ongelijk gekregen in de kwestie van het huisvesten van maximaal 360 arbeidsmigranten op het bedrijventerrein Agriport vlakbij de A7.

De bestuursrechter vindt dat Hollands Kroon terecht de omgevingsvergunning heeft verleend voor het ‘Polenhotel’ van drie verdiepingen hoog. De provincie vindt dat zo’n voorziening niet past op het bedrijventerrein.

Hollands Kroon vindt de afwijzing van de provincie vreemd omdat het ‘Polenhotel’ komt op het eigen terrein van Agriport. De rechter is het met deze stelling eens en stelde de provincie in het ongelijk.

Het provinciebestuur kan binnen zes weken nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak bij de Raad van State in Den Haag.

Bron: Eugeen Hoekstra

Nog meer Agribusiness nieuws

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Agribusiness 03-12-2018

Voorbeschouwing 125-jarig jubileum Paasvee

Wie aan Paasvee Schagen denkt, denkt aan de dikbillen, stalletjesmarkt, kleindierenshow, landbouw- en mechanisatiebeurs en gezelligheid.


Agribusiness 22-03-2018

Bakker Westwoud: een tulpenbroeierij dat staat als een huis

“Als kleine jongen had ik de droom automonteur te worden. Ik was altijd aan brommers aan het sleutelen en vond de techniek prachtig. D


Agribusiness 22-03-2018

Van witlof via uien naar de politiek

Zo'n 35 jaar geleden zag Theo Groot (61) een kleine goudmijn in de vorm van een bedrijfje in Slootdorp. “Mijn vader had vroeger een tu


Agribusiness 13-03-2018