Keuringsplicht spuitmachines uitgebreid

Datum: vrijdag 09 februari 2018

In 2016 is de keuringsplicht voor apparatuur voor toediening van gewasbeschermingsmiddelen uitgebreid met onkruidstrijkers, rijenspuiten en granulaat- en poederstrooiers. Voor al deze nieuwe keuringen kunt u sinds 8 januari 2018 bij LMB Doornbos uit Slootdorp terecht.

Vanaf dit seizoen gaat de NVWA de keuringsplicht voor deze nieuwe categorieën strenger handhaven. Werd er vorig jaar nog vooral ingezet op informeren en waarschuwen, dit jaar zal bij overtreding van de keuringsplicht een schriftelijke waarschuwing of een bestuurlijke boete gegeven worden.

De keuring voor de veldspuit is al sinds 1997 verplicht, alle spuiten van 3 jaar of ouder moeten elke drie jaar gekeurd worden. Daar komen nu bovenstaande machines bij, met dit verschil dat de keuringsperiode op 6 jaar is gezet.

Voor de veldspuitkeuringen komen de keurmeesters van Faber Agracentrum uit Sint Annaparochie elk jaar twee weken over. De keuringen van de overige apparatuur worden gedaan door Eppo Doornbos zelf; hij heeft hiervoor onlangs het diploma ‘Keurmeester Motorvatspuiten’ bij de SKL behaald. Deze keuringen kunnen worden uitgevoerd op een door de agrariër gewenste locatie, mits de spuit van binnen en buiten schoon is en er veilig gewerkt kan worden. De eerste keuring is inmiddels een feit.

Voor meer informatie:
www.sklkeuringen.nl
www.lmbdoornbos.nl

Nog meer Agribusiness nieuws

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Agribusiness 03-12-2018

Voorbeschouwing 125-jarig jubileum Paasvee

Wie aan Paasvee Schagen denkt, denkt aan de dikbillen, stalletjesmarkt, kleindierenshow, landbouw- en mechanisatiebeurs en gezelligheid.


Agribusiness 22-03-2018

Bakker Westwoud: een tulpenbroeierij dat staat als een huis

“Als kleine jongen had ik de droom automonteur te worden. Ik was altijd aan brommers aan het sleutelen en vond de techniek prachtig. D


Agribusiness 22-03-2018

Van witlof via uien naar de politiek

Zo'n 35 jaar geleden zag Theo Groot (61) een kleine goudmijn in de vorm van een bedrijfje in Slootdorp. “Mijn vader had vroeger een tu


Agribusiness 13-03-2018