Wering is de beste bestrijding!

Datum: dinsdag 18 december 2018

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lukt namelijk nooit 100%. In de media lees je steeds vaker over de overlast van ratten en muizen. Ze knagen kabels door waardoor er stalbranden kunnen ontstaan Nu het kouder wordt, trekken de ratten en muizen zich terug in gebouwen. De rat is een cultuurvolger; waar mensen zijn, zijn ratten. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, mits het beheersbaar is.

In het open veld is bijna geen beheersing mogelijk, daar heeft de rat vrij spel. Zijn natuurlijke vijanden zijn o.a. de vos, de buizerd en de kerkuil. Buiten probeer ik de populaties beheersbaar te houden door het plaatsen van klemmen en door het inzetten van een rodenator. Deze doodt de ratten d.m.v. een drukgolf.

In principe werk ik in en om gebouwen alleen met klemmen en vang-kooien.

Als het ondanks deze maatregelen toch niet lukt de populatie te beheersen, mag ik onder strikte voorwaarden biociden (gif) inzetten, waarvoor ik gecertificeerd ben. Het blijft echter een uitdaging om het zonder deze middelen te doen.

Al mijn werkzaamheden en bevindingen sla ik op in een digitaal logboek dat voor de klant inzichtelijk is. De klant kan deze gegevens overdragen bij een voedselveiligheid- of global gapcontrole.

Uiteraard kan de klant zelf ook maatregelen treffen, zoals voedselproducten opruimen, deuren sluiten, gaten en kieren dichten, het kippenhok netjes houden (liefst hoger plaatsen), zo min mogelijk struiken tegen gebouwen aan laten groeien en het liefst grind om gebouwen neerleggen”.

www.plaagdierenbeheersing.nl

tel:  06-53536108

mail: info@plaagdierenbeheersing.nl

Nog meer Agribusiness nieuws

Groei: Greenport NHN gaat ervoor

Greenport Noord-Holland Noord (NHN) krijgt in de voor ons liggende decennia nog meer betekenis als voedselschuur, kraamkamer en energiebron, nation


Agribusiness 18-10-2019

Spuitgieten vraagt om uiterste nauwkeurigheid

Van kleine stukjes kunststof weer een halffabricaat of eindproduct maken. Daar houdt Kennemer Plastic Industrie B.V. (KPI) in Wieringerwerf zi


Agribusiness 01-10-2019

Boer Ka


Agribusiness 01-10-2019

Snel, overzichtelijk en eenvoudig in contact komen met de juiste mensen

De zaken gaan goed, er is veel werk, de economie bloeit. Dat vraagt om meer personeel. Ondernemers die wel wat extra handen kunnen gebruiken, lopen er


Agribusiness 01-10-2019