22e editie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs vol vernieuwingen een groot succes!

Datum: maandag 17 december 2018

Leeuwarden – Voor al je vragen en dilemma’s ‘eerst maar naar de Landbouwbeurs’. Dat was de boodschap welke centraal stond tijdens de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs welke van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december plaatsvond in het WTC Expo te Leeuwarden. Duizenden gerichte bezoekers uit binnen- en buitenland hebben de 22e editie van de grootste Landbouwvakbeurs in het Noorden bezocht. Met maar liefst vier volledig uitverkochte beurshallen en bijna 20.000 bezoekers mag gesproken worden van een zeer succesvolle beurs.

“Bezoekers van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs hebben kunnen merken dat er veel vernieuwingen aan de beurs zijn toegevoegd”, vertelt beursmanager Emmy Dijkstra. “We hebben goed nagedacht over vernieuwende elementen om bezoekers te blijven verrassen en de beurs naar een hoger niveau te tillen, voor zowel onze bezoekers als deelnemers. De beleving op de beurs hebben we hierin centraal gesteld”. Eén van deze vernieuwende elementen waren de kruislingkalveren van K&L, dit waren de eerste echte dieren ooit aanwezig op de Landbouwbeurs in Leeuwarden. Daarnaast hebben bezoekers een kijkje kunnen nemen op het nieuwe plein ‘Het Jong Gebruikte Machines Plein’. Hier werden jong gebruikte trekkers en machines van diverse deelnemers getoond.

Ook nieuw op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs was de Workshop Arena. In deze arena werd alle beursdagen een programma aan lezingen en workshops aangeboden door onder andere Agrarisch Jongeren Friesland in samenwerking met Rabobank, LTO Noord en AB Vakwerk, Agrifirm en Kärcher. Daarnaast konden bezoekers met een spuitlicentie deelnemen aan het speciale kennisprogramma opgezet door Delphy. “Kennis delen en met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen en vraagstukken is een waardevolle toevoeging aan de beurs voor ondernemers en bedrijven.” stelt beursmanager Emmy Dijkstra.

Naast een uitgebreid programma aan workshops en activiteiten waren er vele vertrouwde en nieuwe deelnemers aanwezig op de Landbouwbeurs. Honderden deelnemers uit alle diverse segmenten hebben de nieuwste innovaties en meer dan 200 merken en producten getoond, om bezoekers te informeren en inspireren. “De deelnemers van de Landbouwbeurs zijn positief gestemd over de 22e editie en de eerste bedrijven zijn weer voornemens deel te nemen aan de volgende editie. Ook over de bezoekers zijn de deelnemers erg te spreken. Er waren veel gerichte bezoekers welke met een specifiek doel de beurs bezochten. We zijn met zijn allen erg trots op de beurs welke we gezamenlijk hebben neergezet en kijken nu al uit naar de volgende editie in 2020. We gaan in gesprek met onze deelnemers en bezoekers om de 23e editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs tot een nog groter succes te maken.” aldus de beursorganisatie.

 

 

Nog meer Algemeen nieuws

Vanuit je zolderkamer in Den Helder een webshop bouwen? Dit kan gemakkelijk met deze tips.

Daar zit je op je zolderkamer in Den Helder te bedenken wat je kan doen om online geld te verdienen. Je hebt weinig of misschien wel hel


Algemeen 01-04-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Kerstival in de Nieuwe kerk van Den Helder

Een festival met Kerst!  De muziek zal verzorgd worden door diverse artiesten, waaronder The Flat


Algemeen 29-11-2019