De 2e editie van de Noordkopkunst is van start gegaan op 23 maart jl.

Datum: dinsdag 26 maart 2019

Wethouder van de gemeente Schagen Joke Kruit verrichtte samen met Nico Berger, mede-eigenaar van de Ondernemerscentrale, de officiële handeling door een eerste aanzet te maken voor een kunstwerk waar iedereen aan mee kan werken tijdens Noordkopkunst.
Men kon genieten van optreden van het klassiek koor Amarilli en dansschool Chantal.

De komende weekenden kunt u, tot en met 26 mei, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur maar liefst werk van 29 kunstenaars bewonderen bij deze veelzijdige kunstexpositie in de OndernemersCentrale aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. In dit mooie pand komen de meer dan 400 objecten goed tot hun recht. De kunstwerken staan verspreid over 2 verdiepingen. De toegang is geheel gratis.

Er zijn veel verschillende kunstdisciplines te bewonderen; Schilderijen, beelden van keramiek – steen – hout, glaskunst, fantasie kostuums, meube,ls, installaties, fotografie, papierkunst.
Daarbij zijn er alle weekenden activiteiten voor alle leeftijden en alle smaken; o.a. Optredens van dans – zang – muziek – voordracht en workshops door diverse kunstenaars. Op de website www.noordkopkunst.nl en op Facebook kun je de geplande evenementen vinden.

Organisatrice en kunstenares Erica Kraan bracht de volgende kunstenaars samen in deze tentoonstelling:

Marry Ranzijn – Marlen van Dop – Rachèl de Kooker – Margret Heeremans – Helena Stam – Mary Koekenbier – Riann – Dutch Woodartist – Conny Lahnstein – Schilder Hermanus† – Aart Prins – Hans Jasperse – Elisabeth Leyen – Anne Hoogland – Ans Smit– Nuis Design – Gerda Venema – Lonneke Kemper – Esther Been – Mansoor Chizan – Jola Geldermans – Helen Roeten – Klaas Meester† – Ingerid Opstelten – Jules Noordeloos- Gerdien Noordeloos – Marita Goudsblom – Stienske Beernink – Nuis Design. Natuurlijk is ook haar eigen werk te zien.

Van de kinderen van basisschool de Meerkoet uit Dirkshorn zijn er kunstwerkjes van klei te bewonderen en van basisschool de Wielewaal uit Schagen 2 schilderijen.

Nog meer Algemeen nieuws

Hoe dementievriendelijk zijn we eigenlijk?

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. E


Algemeen 4 uur geleden

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Algemeen 4 uur geleden

Groei: Greenport NHN gaat ervoor

Greenport Noord-Holland Noord (NHN) krijgt in de voor ons liggende decennia nog meer betekenis als voedselschuur, kraamkamer en energiebron, nation


Algemeen 5 uur geleden

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Algemeen 5 uur geleden