Grasmaaierhotel groeit gestaag

Datum: dinsdag 02 oktober 2018

Op bedrijventerrein De Groet in Waarland (tegenover Con Zelo) is Grasmaaierhotel gevestigd. Een naam die de lading van het bedrijf van Rick Jongeneel aardig dekt: “We leveren niet alleen grasmaaiers en tuinmachines, ze blijven hier ook overnachten voor onderhoud. Letterlijk gezien zijn wij dus een hotel”, vertelt de eigenaar met een knipoog.

Grasmaaierhotel is voortgevloeid uit Rick’s hoveniersbedrijf, dat al ruim 15 jaar bestaat. “Ik kreeg steeds vaker de vraag van klanten of ik ook heggenscharen en grasmaaiers kon leveren. Daar zag ik wel brood in en opende ik dus een winkel.” Een gouden keuze, want hoewel de ondernemer nog altijd hovenierswerk doet, is de verkoop en onderhoud van tuin- en parkmachines inmiddels zijn core business.

Van verkoop tot advies

Bij Grasmaaierhotel kan men terecht voor nieuwe en gebruikte tuin- en parkmachines, maar ook voor onderhoud en reparaties van alle merken. “Ik bied een totaalpakket aan. Achter de winkel is een werkplaats gevestigd, waardoor ik snel kan schakelen. Ik begrijp als geen ander dat een hovenier of stratenmaker niet zonder zijn machines kan en dat het hem geld kost als deze uit de roulatie ligt. De klant kan bij mij in de tussentijd ook eventueel een machine huren en gebruik maken van mijn breng- en haalservice, zodat zijn bedrijf geen moment stil hoeft te staan.”

Naast deze service, geeft Rick ook graag een gedegen productadvies. “Of ik nu een particulier of hovenier aan de balie heb staan, een goed advies kan niet ontbreken. Ik nodig mijn (potentiële) klanten graag uit voor een kopje koffie, zodat we samen kunnen bespreken welke machine het beste is voor het werk dat hij ermee wilt gaan doen. De ene tuinmachine is de andere niet en ook de manier van gebruik verschilt. Daarom leg ik graag de werking van de machine uit, zodat een klant een weloverwogen beslissing kan nemen en uiteindelijk veel langer plezier van zijn aankoop heeft.”

Accumachines hebben de toekomst

Grasmaaierhotel heeft een ruime keuze tuin- en parkmachines en is leverancier van o.a. Dolmar, Stihl, Makita, Viking, Kroon Oil, Aspen, Shibaura en Ego. Dit laatste merk is wat betreft Rick helemaal klaar voor de toekomst. “Ego” is relatief nieuw op de markt en biedt machines aan met accu’s. Dit doen ze op een zeer professionele manier, want op één acculading kan zo’n 700 m2 gemaaid worden. Een flinke capaciteit voor een accumaaier! Bovendien zijn de machines van Ego een stuk stiller en is er geen uitstoot van schadelijke stoffen bij gebruik.”

De voorspelling van Rick is dat binnen nu en tien jaar zo’n 80% van de tuin- en parkmachines is uitgerust met een accu. “We worden ons steeds meer bewust van het milieu en onze gezondheid, daar geven accumachines direct antwoord op. Toch zal een brandstofmaaier niet gauw verdwijnen, want als we het hebben over gazons van zo’n 7000 m2, is een accumaaier op dit moment nog niet efficiënt genoeg.”

Uitbreiding van het hotel

Inmiddels is Rick toe aan een uitbreiding van zijn pand. “We groeien gestaag, want niet alleen hoveniers, maar ook bouwbedrijven en gemeenten weten ons steeds vaker te vinden. Daarnaast groeit de vraag naar handgereedschappen. Daarom komt er binnenkort vijf meter stelling aan handgereedschap in de winkel te staan.” Maar daar blijft het niet bij, want de ondernemer heeft grootse bouwplannen. “De winkel wordt een stuk groter en krijgt een glazen pui, zodat de showroom aantrekkelijker wordt. Daarnaast zal er een appartement op de winkel gebouwd worden, die hij samen met zijn vrouw gaat betrekken.”

Rick is zich ervan bewust dat ondernemers die bij hun bedrijf wonen, vaak geneigd zijn 24/7 te gaan werken. “Daar zal ik wel voor waken. Hoewel ik echt passie heb voor dit vak, vind ik het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor mijn vrouw en natuurlijk voor mijn hobby’s. Daarvoor gooi ik het werk graag even aan de kant.

Meer informatie: www.grasmaaierhotel.nl.

 

Nog meer Algemeen nieuws

Vanuit je zolderkamer in Den Helder een webshop bouwen? Dit kan gemakkelijk met deze tips.

Daar zit je op je zolderkamer in Den Helder te bedenken wat je kan doen om online geld te verdienen. Je hebt weinig of misschien wel hel


Algemeen 01-04-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Kerstival in de Nieuwe kerk van Den Helder

Een festival met Kerst!  De muziek zal verzorgd worden door diverse artiesten, waaronder The Flat


Algemeen 29-11-2019