Manieren om ook in de winter te genieten van de tuin

Datum: donderdag 13 juni 2019

In Den Helder zijn we voornamelijk in de zomer buiten te vinden. Wanneer de zon niet schijnt of het regent zitten we er graag warm bij. Ondanks dat weinig buiten te vinden zijn, zijn er genoeg redenen om ook in de winter te genieten van de tuin. De frisse zeelucht is op verschillende manieren gezond voor mensen. Daarnaast beweeg je vaak ook meer wanneer je je regelmatig buiten bevindt. Zolang je tuin niet uitnodigend genoeg is zit je waarschijnlijk het liefst binnen. Daarom worden er in dit artikel een aantal tips gegeven hoe jij er voor kan zorgen dat je tuin ook in de winter warmte en gezelligheid uitstraalt. Op die manier wil ook jij in de winter het liefst buiten zitten!

 

Sfeer verlichting

In de winter is het een stuk minder lang licht dan in de zomer. Hierom is verlichting in de winter erg belangrijk. Door het gebruiken van de juiste verlichting creëer je gemakkelijk een gezellige sfeer in je tuin. Verlichting dat veel gebruikt wordt in tuinen zijn kerstverlichting en ledverlichting. Met deze verlichting creëer je sfeer. Het gebruiken van meerdere kleine lampen geven het mooiste effect. Ook geeft het richten van de lampen op muren een mooi effect. Probeer de lampen zelf te verbergen achter een heg of struik zodat je alleen het licht te zien krijgt.

 

Een knusse veranda

In de winter wil je er natuurlijk zo warm mogelijk bijzitten. Dit kan door onder andere er voor te zorgen dat je beschut zit. Daarnaast kan je ook warmte creëren door het plaatsen van een warmtebron zoals een vuurkorf of kacheltje. Om er voor te zorgen dat je beschut zit kan je er voor kiezen om een veranda op maat te plaatsen in je tuin. Met een veranda of een (dichte) tuinkamer zorg je er voor dat je droog en beschut zit. Hierdoor is het minder koud en het zorgt ook nog eens voor een gezellige en knusse sfeer.

 

Mooie winterplanten

Als je buiten zit wil je natuurlijk ook een leuk uitzicht hebben. Een goed onderhouden tuin met voldoende groen zorgt voor een gezellige uitstraling. De meeste struiken en bomen worden in de winter kaal waardoor het niet de ideale winterplanten zijn. Kies dan ook voor planten die ook in de winter nog groen zijn en goed tegen de zeelucht kunnen. Denk eens aan coniferen en buxussen. Wat betreft bloemen bloeien bijvoorbeeld sneeuwklokjes juist in de winter. Dit zijn ideale en ook nog eens kleurrijke bloemen waarmee je jouw tuin in de winter kan opfleuren. Begin op tijd met het planten van bloembollen zodat deze in de winter in bloei staat. Ook kan je er voor kiezen om jouw tuin winterklaar te maken door een specialist. Bekijk de mogelijkheden voor het laten aanleggen van een tuin.

 

Extra decoratie

Decoratie mag in geen één ruimte ontbreken als het gaat om een gezellige inrichting. Dit geldt ook voor de buitenruimte. Naast het plaatsen van een vogelhuisje of misschien wel een klein vijvertje kunnen kleine accessoires ook al zorgen voor een compleet ander aanzicht. Zo zijn er verschillende schuttingdecoraties verkrijgbaar om zo de tuin wat meer aan te kleden.

 

Waterornament

Naast het aanzicht en de warmte in de tuin kunnen geluiden ook zorgen voor een ontspannen sfeer. Met een waterornament zorg je ervoor dat je je waant in het buitenland. Het vallende water klinkt als een waterval waardoor het je een ontspannen gevoel geeft. Precies wat je wil als je ’s avonds nog even geniet van de buitenlucht.

Nog meer Algemeen nieuws

Vanuit je zolderkamer in Den Helder een webshop bouwen? Dit kan gemakkelijk met deze tips.

Daar zit je op je zolderkamer in Den Helder te bedenken wat je kan doen om online geld te verdienen. Je hebt weinig of misschien wel hel


Algemeen 01-04-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Kerstival in de Nieuwe kerk van Den Helder

Een festival met Kerst!  De muziek zal verzorgd worden door diverse artiesten, waaronder The Flat


Algemeen 29-11-2019