Simca en Botters blikvangers op historisch weekend

Datum: woensdag 06 juni 2018

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 is Den Helder voor de 22e keer het verzamelpunt voor historische voer- en vaartuigen uit het hele land. Oldtimer personenauto’s, bijzondere vrachtwagens, excentrieke motoren en scooters, stoere brandweerwagens en militaire voertuigen, landbouwtrekkers en allerlei nautisch erfgoed. Alles wat rijdt, vaart of vervoert en dateert van voor 1976 is te bewonderen op de Oude Rijkswerf Willemsoord. Op deze meer dan 200 jaar oude voormalige marinewerf zijn naast de voertuigen ook tientallen klassieke schepen te zien. Een unieke combinatie! Sommige schepen zijn zelfs meer dan aar Jan100 jaar oud.

Het Historisch Weekend Den Helder heeft dit jaar als thema auto’s van het Frans/ Italiaanse/Amerikaanse Simca met de bijbehorende merken Talbot en Chrysler. De Simca Automobiel Club Nederland toont tientallen klassiekers en moderne auto’s van dit destijds ook in ons land zeer populaire automerk. Simca, Talbot, Chrysler en Matra zijn aanwezig. Het draait niet alleen om Simca; er zijn ook veel voertuigen uit andere autolanden te bewonderen.
Het Historisch Weekend Den Helder is vanouds gratis voor de bezoekers. Gezinnen met of zonder kinderen, uit stad of regio en toeristen vanuit onze prachtige kuststreek: het evenement is een ontspannen dagje uit voor de hele familie. Vanaf de gezellige terrasjes kunt U van de muziek en sfeer genieten en lekker eten en drinken. Uit Denekamp is een traditionele visrokerij aanwezig die werkt vanuit een klassieke Bedford. De historische markt met zijn vele stands en verzamelingen mag U niet missen. Er is een kinderplein met een reuzenglijbaan.

Op het Techniekplein staat een technobus en een techniektent van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf OTIB en de Koninklijke marine. Hier kan de jeugd op een leuke en verantwoorde wijze kennis maken met moderne technieken. De blusboot de Weer( 1958) uit Zaandam geeft spannende demonstraties. Op zondag geven de professionals van Flyboardfun spectaculaire demonstraties vanuit het havenbassin. Op vrijdag 22 juni houden tientallen historische botters uit heel Nederland hun jaarlijkse zeilwedstijden op het Marsdiep; de rede van Den Helder. Op zaterdag en zondag liggen een aantal van deze prachtige schepen op Willemsoord en zijn zij voor de bezoekers van het Historisch Weekend te bewonderen. (www.heldersebotters.nl ) Honderden old-timer voertuigen rijden zaterdag en zondag in kilometerslange rondritten door de binnenstad en de mooie omgeving van Den Helder. Op het terrein Willemsoord zijn te bezichtigen het Marinemuseum, het Reddingmuseum en het schroefstoomschip Zr Ms Bonaire.

De feestavond op zaterdag 23 juni is voor iedereen gratis toegankelijk; muziek van de band Crossfire. Op het terrein worden gratis full colour programmaboekjes en posters uitgedeeld. Op=Op!

———————————————————————————–

Bezoekersinformatie

  • www.historischweekend.nl
  • Oude Rijkswerf Willemsoord
  • 1781 AS Den Helder
  • Ingang Weststraat
  • Zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur
  • Toegang gratis
  • Parkeren gratis op het terrein( P –Noord)
  • Toegankelijk voor rolstoel en rollator
  • Te voet 10 minuten van station NS en busstation Den Helder

———————————————————————————–

Nog meer Algemeen nieuws

KERSTPUZZEL

Kerst. Een paar dagen vrij, quality time met familie en vrienden. “Goh, is het al zo laat, ik moet toch echt gaan”. Al een paar dagen naalden o


Algemeen 03-12-2018

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Algemeen 03-12-2018

Schagen organiseert eerste Halloween Weekend

Loop jij mee met de Halloween Parade? SCHAGEN - Het laatste weekend van oktober staat Schagen in het teken van Halloween . Winke


Algemeen 05-10-2018

Terug naar je natuur – Duur Saam

Om met de deur in huis te vallen, ik vind duurzaamheid een container begrip. Ik mis er iets aan, wat ik hierbij graag onder je aandacht breng.


Algemeen 03-10-2018