Vanuit je zolderkamer in Den Helder een webshop bouwen? Dit kan gemakkelijk met deze tips.

Datum: woensdag 01 april 2020

Daar zit je op je zolderkamer in Den Helder te bedenken wat je kan doen om online geld te verdienen. Je hebt weinig of misschien wel helemaal geen geld om grote investeringen te doen. Het beginnen van een webshop lijkt je wel wat, maar van websites maken heb je geen verstand. Er een laten maken lukt vanwege het gebrek aan geld ook al niet. Dan is er opeens een mogelijkheid om op een simpele en voordelige manier een webshop te bouwen. Wat doe je dan? Die kans grijp je met beiden handen aan. Daarbij maak je gebruik van onderstaande tips die de weg naar succes openstellen.

1. Bouw op een simpele manier een webshop

Je hoeft niet helemaal vanaf nul te beginnen om een webshop te bouwen als er al een prachtig concept klaarligt. Begin gewoon op je zolderkamer met een Shopify Webwinkel te bouwen. Dat is de meest gemakkelijke en efficiënte manier om met de online verkoop van producten te starten.

2. Kies een thema en lay-out

De volgende stap is om aan de echte bouw te beginnen. Dat doe je door uit tientallen thema’s een keuze te maken. Kies een thema dat aansluit bij de producten die je verkoopt. De kleuren pas je naar je eigen smaak aan of stem je af op de bedrijfskleuren. Het lettertype is eveneens naar eigen voorkeur te selecteren. Zo is het mogelijk om een zakelijk en strak lettertype kiezen of de keuze te maken voor een heel sierlijk lettertype. Het is verder gemakkelijk om afbeeldingen toe te voegen.

3. Profiteer van het uitgebreide dashboard

Heb je stap 1 en stap 2 gevolgd dan profiteer je daarna van alle gemakken die het uitgebreide dashboard te bieden heeft. Dat is alvast voor als de verkopen eenmaal op gang zijn gekomen. Je krijgt via het dashboard onder meer inzicht in de verkochte producten. Ook zie je de bestellingen staan en weet je welk publiek bij je koopt. Dat is handig, want daardoor is het mogelijk je marketing en producten erop af te stemmen. Er zijn ingebouwde functies voor SEO beschikbaar en er is sprake van geautomatiseerde marketing.

4. Zelf geen producten? Kies voor dropshipping

Het is mogelijk om eigen producten in je webshop te verkopen, maar er is ook een alternatief. Dat is dropshipping dat eveneens via stap 1 en stap 2 te realiseren is in combinatie met het voordeel van stap 3. Bij dropshipping heb je geen voorraad nodig en dus ook geen opslag of magazijn. De dropshipper is verantwoordelijk voor de verpakking en de verzending en jij hoeft alleen maar klanten naar je webshop te laten komen. Zo gemakkelijk is het om vanuit je zolderkamer een webshop te bouwen, maar ook om deze succesvol te laten zijn.

5. Proefperiode

Er zijn altijd mensen die twijfelen of een dergelijk concept wel werkt. Of twijfelen of het echt zo gemakkelijk is om een webshop te bouwen. Het is dan handig te weten dat er bij stap 1 een gratis proefperiode mogelijk is van veertien dagen.

Nog meer Algemeen nieuws

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Kerstival in de Nieuwe kerk van Den Helder

Een festival met Kerst!  De muziek zal verzorgd worden door diverse artiesten, waaronder The Flat


Algemeen 29-11-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019