Waarom Den Helder een leuke plek is om te wonen

Datum: donderdag 08 augustus 2019

Wanneer we aan Den Helder denken is het eerste dat in ons op komt de welbekende Haven van deze stad. Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Maar naast de Haven kent Den Helder nog veel meer mooie plekken en voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld veel meer waar voor je geld als je een huis in deze stad koopt. De huizenprijzen zijn vergeleken met andere steden in Noord-Holland erg laag. In dit artikel lichten we toe waarom je zou moeten overwegen om een leuk plekje in deze stad te zoeken.

Wonen met het water

Wonen in Den Helder wordt ook wel ‘wonen met het water’ genoemd. Doordat de stad omringd is door de Noordzee en de Waddenzee is het de ideale locatie voor een Haven. Daarnaast heeft Den Helder ook de meeste zonuren in Nederland. Het water en het strand zijn erg schoon en veilig waardoor het de perfecte plek is voor zonaanbidders. Naast het feit dat je ook eenvoudig de boot kan pakken naar bijvoorbeeld Texel, staat het eiland bekend om de levendige vishandel en marinebasis. Je vermaakt je dus altijd wel in Den Helder.

Waar voor je geld

Zoals hierboven genoemd krijg je in Den Helder waar voor je geld bij het kopen van een huis. De gemiddelde huizenprijzen zijn aanzienlijk laag in vergelijking met andere steden in de regio. Wanneer je uit de hoofdstad Amsterdam of een andere grote stad komt en in Den Helder een huis koopt, krijg je dubbel en dwars waar voor je geld. Het is namelijk mogelijk om voor minder dan €300.000 een huis van 160 m² woonoppervlak te kopen. Daarnaast zal deze ook nog over een erg grote tuin beschikken. Een mooie tuin laten aanleggen en genieten van de zon is in Den Helder dus geen probleem.

Activiteiten

Zoals eerder benoemd in dit artikel kan je in Den Helder heerlijk genieten van de zon en de zee. Naast een relaxte dag op het strand zijn er nog veel meer dingen te beleven in Den Helder. Een voorbeeld hiervan is een bezoek brengen aan het Marinemuseum. Na je bezoeken weet je alles over de geschiedenis van de Marine in Nederland. Kinderen kunnen aan boord klimmen van de echte onderzeeboot en meerdere keren per week wordt er een voorstelling gegeven voor jong en oud.

Naast het Marinemuseum kan je ook een bezoek brengen aan Theater De Kampanje. In de monumentale Marinepanden vind je een glazen theaterzaal. Elk jaar wordt er speciaal voor de bezoekers die op Texel verblijven ’s avonds een voorstelling georganiseerd. De boot zal ‘s avonds pas om 23:00 uur weer terug naar Texel vertrekken. Zo kan je genieten van de voorstelling ook wanneer je verblijft op Texel.

Sail

Sail is een 5-daags evenement dat elke 5 jaar wordt georganiseerd. Tijdens dit evenement verzamelen verschillende marineschepen en onderzeeërs zich. Deze schepen en onderzeeërs zijn deze dagen toegankelijk voor publiek. Jong en oud kan tijdens dit evenement erg veel leren over de geschiedenis van de marine. Dit evenement is verschillende keren in Den Helder georganiseerd. Zeker een must om te bezoeken wanneer het in Den Helder wordt georganiseerd!

Nog meer Algemeen nieuws

Nationale Kringloopdag zaterdag 5 oktober

Bij meer dan honderdzestig 100%kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland is het feest op zat


Algemeen 02-10-2019

Van eenzaam naar één samen

Samen tegen eenzaamheid, aan wie denk jij? Misschien heb jij onze posters al gezien, de grote portretten met weinig tekst. Zij geven eenzaamheid een g


Algemeen 01-10-2019

Noordwest Ziekenhuisgroep is rookvrij

De locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn vanaf vandaag rookvrij. Patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers en passanten mogen op het hele


Algemeen 01-10-2019

Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester Den Helder

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Den Helder heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland


Algemeen 01-10-2019