Golfbaan Regthuys

OVER GOLFBAAN REGTHUYS:
Golfbaan Regthuys is geopend in 2006 en is een parkbaan in mediterrane sferen naar ontwerp van Alan Rijks en Aart Bergsma. Momenteel is het een 9 holes NGF A status par 70 van 5700 meter. Daarnaast is er een 9 holes par 3 / par 4 lus van ongeveer 3000 meter, waar de beginnende golfer direct (zonder gvb) op mag spelen. Ook voor de ervaren golfer is dit een uitdagende lus. In 2012 wordt een 2e 9 holes lus gerealiseerd met de A lengte waardoor er een volwaardige 18 holes golfbaan is in 2013 (medio juni). Ons houten clubhuis ademt met zijn loungebanken en openhaard gezelligheid en toegankelijkheid uit hetgeen wij met het gehele team nastreven. Regthuys is een laagdrempelige golfbaan met een hoog kwaliteitsniveau. U ervaart golf zoals het volgens ons bedoeld is.

Wedstrijdlus 9 holes (A-status)

Regthuys is een zeer aantrekkelijke en afwisselende golfbaan, elke hole is anders.

Hole 1,2 en 3 geven het gevoel van een parkbaan. Hole 1 is volgens de gerenommeerde golfbaanarchitect Alan Rijks één van de mooiste openingsholes van Nederland. De grote 70 jaar oude grauwe abelen (het oude koeien padje van de oorspronkelijke boer Keetman) geven de baan body en zijn een natuurlijke hindernis met zicht op het oude kerkje van Winkel op de achtergrond.

Hole 2 een par 3 met aan weerszijden beplanting met paarden en de boerderij op de achtergrond. Hole 3 (par 4)een onvervalste 90% dogleg langs het aangelegde meer waarin joekels van karpers zwemmen maar ook zwanen dobberen

Hole 4, 5 en 6 geven het karakter van Regthuys helemaal weer. Hole 4 is een uitdagende hole met grote bunkers en veel glooiing in de green. Hole 5 is een mediterrane hole met palmen, olijfbomen en cactussen, deze zijn gelegen in een groot schelpenstrand welke langs de fairway meeloopt tot de green. Hole 6 is een par 5 met veel glooiing in de fairway en met rechts een groot schelpenstrand welke meeloopt tot aan de green.

Hole 7 is de par 6, 671 meter vanaf de back-Tee, een uitdaging voor iedereen. Volgens de redactie van Golfweekly een ‘beest van een hole!”
Straks is dit de langste hole van Europa (volgens USPGA en Oceanie een par 6)
Deze langste hole van Europa heeft er onder meer in geresulteerd dat Regthuys van de NGF een bijzonder zware rating heeft gekregen en u veelal wordt gecompenseerd met extra slagen bij uw handicapberekening!

“Een beest van een hole”

Hole 8 (par 3) om te scoren en hole 9 een lastige slot eiland hole met vaak Zuidwesten tegenwind. Deze hole kan de score maken of breken!

NGF A-status Par 35 ( met de par 6 die in de qualifying ronde als par 5 gespeeld wordt)

9 holes Par 3/ par 4 lus (Geen gvb)
Naast de 9 holes wedstrijdlus hebben wij ook een par 3/par 4 lus. Deze bestaat uit 3 par 4 holes van circa 300 meter en 6 par 3 holes van gemiddeld 110 meter. In deze routing vindt u onder andere een fraaie maar zeer lastige eilandhole. Om een 9 holes ronde op deze lus te spelen hoeft u niet in bezit te zijn van het gvb.

DAARNAAST KUNT U BIJ ONS TERECHT VOOR:
Een spetterende bedrijfsdag

Een leuke clinic

Arrangementen 9 of 18 holes

Partygolf

Footgolf

Feesten & partijen

CONTACT:
Golfbaan Regthuys

Limmerschouw 49b

1731 RM Winkel

tel. 0224-540216

contact@regthuysgolf.nl

www.regthuysgolf.nl