Allemaal aan het ergonomisch gereedschap

Datum: woensdag 25 juli 2018

Je zou nooit je handen of houding moeten aanpassen aan gereedschap. Dat is onnatuurlijk en bij langdurig gebruik van slecht gereedschap kan dit leiden tot spierpijn en bot- of gewrichtsaandoeningen. Daarom kiezen steeds meer professionals, maar ook hobbyisten, voor ergonomisch gereedschap. Dit speciale gereedschap is met precisie afgestemd op de taak en het menselijk lichaam, zodat fysieke klachten voorkomen kunnen worden.

Ergonomische gereedschap biedt een betere interactie, want het is ontworpen om in jouw hand te passen. Hierdoor wordt de gripkracht beperkt en hoeven de handspieren niet zo hard te werken, waardoor het risico op vermoeidheid beperkt wordt. Naast de gripfactor, kun je ergo gereedschap aan de volgende kenmerken herkennen:

  • De vormgeving is afgestemd op de taak
  • Het gereedschap is van licht gewicht
  • Neutrale stand t.b.v. de gewrichten

Naast dat het werken met ergo gereedschap je werk een stuk minder intensief maakt, heeft het ook een preventieve functie. Ik kom regelmatig in contact met monteurs en timmermannen die last hebben van een tennisarm of het carpaletunnelsyndroom. Dit zou goed kunnen komen door het gebruik van verkeerd gereedschap. Door gebruik te maken van de ergonomische variatie, zou je deze narigheid kunnen voorkomen! Overige   voordelen van ergo gereedschap zijn:

  • Je werkt op een natuurlijke manier, waardoor ook kleine fysieke klachten (nek, schouder) tegen worden gegaan.
  • Betere grip, waardoor je minder kans op blaren hebt.
  • Je bent minder vermoeid en je kunt sneller werken.
  • De hand- en armtrillingen worden beperkt.
  • Ergo gereedschap is over het algemeen zeer duurzaam.

Vooral voor de professionals onder ons raad ik ergo gereedschap aan. Als je elke dag met schroevendraaiers, boormachines en sleutels in de weer bent, is het belangrijk dat je de belasting zo laag mogelijk houdt. Bovendien maak je het jezelf een stuk makkelijker met spullen die op jouw lichaam zijn afgesteld. Kom eens langs in onze winkel en ervaar het verschil tussen regulier en ergonomisch gereedschap!

Tot gauw!

Niels Buijtendijk

https://shop.buijtendijk.nl

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019