De wereld achter het linnengoed

Datum: vrijdag 18 oktober 2019

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwoordelijk voor onder andere het linnengoed. Totdat ik hier drie jaar geleden ging werken, heb ik mij nooit gerealiseerd dat de wereld achter het linnen zo groot was. Het is leuk om die kant nu ook mee te maken. Geen dag en klant is hetzelfde!”

 
Veldman Linnenverhuur is van origine een wasserij en familiebedrijf, opgericht door de ouders van Theo Veldman. “Hij nam in 1963 het bedrijf over en maakte de overstap naar de verhuur van linnen. Daarnaast verzorgde Theo kantoormeubilair en andere producten rondom het linnenverhuur.” Dit bleek een goede zet te zijn, want de onderneming groeide gestaag verder. Inmiddels is het klantenbestand van Veldman over heel Nederland verspreid.

“We concentreren ons vooral op de (familie) hotels, vakantie- en bungalowparken en restaurants. Hierbij is persoonlijk contact heel belangrijk. Ook is het bij deze klanten mogelijk om pakketten aan te bieden met een twist, zoals een bijzonder design of een opvallende kleur. Dat onderscheid deze groep van de grotere hotelketens en dat maakt het ook extra interessant.”

 

Complete verzorging en ontzorging

Veldman Linnenverhuur biedt de complete verzorging van het linnenpakket aan en koppelt daarnaast ook de wasserijen. “Zodra een nieuwe klant aan de telefoon hangt, komen we zo snel mogelijk langs om kennis te maken en voor inventarisatie. In een persoonlijk gesprek nemen we de wensen en eisen op en geven we de mogelijkheden aan. Opties als het type linnen, de grootte van het linnenpakket en eventuele andere producten, zoals badjassen, worden doorgenomen. Ook zoeken we een geschikte wasserij in de buurt van het desbetreffende hotel of park.”

Daarnaast vindt Wouter het belangrijk (mits het past bij de klant) om regelmatig even op bezoek te komen. “Ik kijk dan of alles nog naar wens is en praat niet alleen met de general manager, maar ook met de housekeeping. Zij werken immers dagelijks met ons linnen en kunnen ons belangrijke informatie geven, waar we eventueel direct op in kunnen spelen.” Ook is ontzorgen een belangrijke pijler bij Veldman, want linnengoed speelt nu eenmaal een enorm grote rol bij hun klantenkring. “Als wij daarvan een deel uit hun handen kunnen nemen, bespaart ze dat uiteindelijk veel tijd en geld!”

 

De Linnenkoerier

Wouter en Theo zorgen samen met hun team van loyale vakmensen voor een continue gezonde groei van Veldman Linnenverhuur. “Een goed voorbeeld daarvan is onze dochteronderneming De Linnenkoerier. Hiermee komen we de ‘kleinere’ klanten, zoals B&B’s en vakantiehuis verhuurders in Noord- Holland tegemoet.” Dit idee werd 2,5 jaar geleden geboren toen een vriendin van Wouter het bijzonder druk kreeg met wassen en strijken. “Zij verhuurde slechts één huisje, maar met vijf wissels in de week betekent dat een hele berg wasgoed. Daarnaast was de droger alleen al goed voor zo’n 25% van de energiekosten van dat huis. Door met elkaar om tafel te gaan, kwamen we tot de oplossing: De Linnenkoerier.”

Deze dochteronderneming groeit wekelijks en inmiddels bedient het zo’n 170 klanten in de regio. “Het is de bedoeling dit verder uit te rollen in heel Nederland. We krijgen nu al aanvragen uit bijvoorbeeld Drenthe, maar dat is niet rendabel op dit moment. Wellicht openen we een depot in het midden van het land of gaan we op zoek naar een geschikte partner. Maar dat is vooralsnog even toekomstmuziek.”

 

Nieuwe locatie toekomstproof

Door deze uitbreiding van het bedrijf, was Veldman toe aan een nieuwe, grotere en overzichtelijke locatie. “Die hebben we gevonden aan de Koperslagersweg 21A in Den Helder, op het Kooypunt. Waar we voorheen kantoor en loods hadden gescheiden, hebben we nu alles onder één dak. Dat werkt wel zo prettig! Zowel voor de klant als voor ons team. De lijnen zijn korter, het is gezelliger en we kunnen nóg sneller schakelen. Met deze locatie zijn we weer helemaal toekomstproof!”, aldus de linnenspecialist.

Meer informatie: www.veldmanlinnenverhuur.nl

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

Spuitgieten vraagt om uiterste nauwkeurigheid

Van kleine stukjes kunststof weer een halffabricaat of eindproduct maken. Daar houdt Kennemer Plastic Industrie B.V. (KPI) in Wieringerwerf zich vo


Business 18-10-2019