Elke tegel heeft zijn eigen wensen

Datum: zondag 25 november 2018

Soms heb ik klanten in de winkel die compleet in paniek zijn, omdat er opeens vlekken op hun vloer- of wandtegels te zien zijn. Vaak komt dit door het gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen. Gelukkig kunnen wij met behulp van onze leveranciers een oplossing bieden hiervoor! In deze column daarom enkele handige tips voor reiniging en onderhoud van tegels en natuursteen.

Laten we bij het begin beginnen: wanneer de tegels net zijn gelegd, start je na één dag met het verwijderen van de cementsluier (doffe aanslag). Dit kan door middel van een speciale grondreiniger, zoals Moeller R155. Test het altijd eerst even op een reservetegel, vanwege de zuurtegraad. Onthoud: iedere tegel is anders en vraagt daarom om een ander onderhoudsmiddel.

Na het verwijderen van de cementsluier, kun je de tegels reinigen met een speciaal schoonmaakmiddel. Regelmatig hoor ik dat klanten groene zeep gebruiken voor het periodieke onderhoud, omdat het biologisch is en ‘dus geen kwaad kan’. Helaas is dit niet het geval. Groene zeep heeft een bepaalde vettigheid en bouwt laagjes op, waardoor het vuil over de vloer wordt verspreid. Dit is ook het geval bij allesreinigers. Niet zo hygiënisch, dus… Als je liever niet te veel geld wilt uitgeven aan een kwaliteitsproduct, dan adviseer ik altijd verdunde schoonmaakazijn te gebruiken. Makkelijk en goedkoop! Maar, let op: bij natuursteen zijn juist zuurvrije reinigers nodig.

Naast de wekelijkse schoonmaakbeurten is het van belang dat je eens per jaar of eens per twee jaar een intensieve reiniging doet. De tegelvloer wordt hierdoor weer ‘als nieuw’ en zo kun je dus langer van de tegels genieten. Een tegelvloer of -wand is een behoorlijke investering, dus waarom bezuinigen op goede en effectieve onderhouds- en schoonmaakmiddelen? Als je het mij vraagt is dat de verkeerde manier van geld besparen. Trouwens, als je de juiste middelen gebruikt, ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Een goed voorbeeld daarvan is de GreenSpeed vloerwisser met geïntegreerd waterreservoir en sprenkler. Hiermee kun je met minder water, minder schoonmaakmiddel en minder gedoe jouw vloer op en top schoon krijgen. Gemak dient de mens, nietwaar! In onze showroom verkopen wij diverse onderhouds- en reinigingsmiddelen van het merk Moeller. Dit zijn goede producten, die door hun concentratie zeer zuinig in het gebruik zijn. Kom eens lang, ik geef je graag een demonstratie.

Graag tot zo!

Katja Kuyper

Lutterman Tegels

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019