Gebouw 51: Uitgaan 2.0

Datum: vrijdag 18 oktober 2019

Op Willemsoord in Gebouw 51 wordt een gigantische uitgaansgelegenheid gecreëerd. Doorgewinterde horecaondernemers Guy Sadeleer, Tom van den Berg en Carlo Assorgia hebben de koppen bij elkaar gestoken. Pizzeria Costa, GrandCafé 4711, Feestcafé Odeklonje en Club Seven zullen samen goed zijn voor maar liefst 1200 m2 horecaplezier, waar jong en oud bijna 24/7 terecht kan. “Door gebruik te maken van elkaars pluspunten, kunnen we dit nieuwe concept in horecaland neerzetten!”, vertelt nachtmanager Gerben Grollé.

 
Het idee om de natte horeca naar Willemsoord te verhuizen is niet nieuw. “Die plannen liggen er al een decennium. Maar door diverse omstandigheden lukte dat steeds niet. Tot midden 2018. Guy en Tom kenden elkaar al goed uit de horecawereld en na enkele gesprekken waren ze het erover eens: hun bedrijven kunnen samen veel meer bereiken dan zelfstandig.” En zo werd het idee geboren om samen Gebouw 51 om te toveren in club en Grand Café.

 

Compleet aanbod

Pas rond december vorig jaar kwam Carlo het duo versterken. “De pizzeria moest verhuizen, als gevolg van de veranderingen in de binnenstad. Maar Carlo kon geen geschikte plek vinden”, laat Monique Trijsburg, Carlo’s partner, weten. “Hij ging in gesprek met Guy en Tom en de plannen en tekeningen voor Gebouw 51 werden per direct aangepast. De pizzeria paste heel goed bij het concept. Dit veroorzaakte een beetje vertraging, maar zorgde wel voor een nóg completer aanbod.”

 

De nieuwe odeklonje

Tussen de verbouwingen door, wordt er gefaseerd geopend. De Odeklonje was als eerste aan de beurt en draait al een aantal weken. Gerben: “Er zit bijna niets meer in de binnenstad, want ook de Pimpandoer en Bonaire zijn verhuisd naar Willemsoord. Hierdoor is er geen ‘gat’ gevallen in het aantal gasten, maar weten ze ons nog steeds heel goed te vinden. Het loopje is alleen even anders!”

Voor de stamgasten was de vernieuwde Odeklonje wel even wennen, volgens Gerben. “Waar we voorheen skihut, bruin café en dancing waren, zijn we nu alleen feestcafé. In oppervlakte zijn we ook flink gekrompen. Daar staat tegenover dat mensen die lekker willen dansen, via de binnendeur naar Club Seven kunnen doorstromen. De veelzijdigheid blijft dus, alleen is het op een andere manier ingedeeld.”

 

Pizzeria me een view

Costa heeft inmiddels ook zijn draai gevonden en opereert alleen nog vanuit Gebouw 51. Monique: “Tijdens de verbouwing bleef de ‘oude’ pizzeria aan de Koningsstraat gewoon open. Daarnaast moest er nieuwe software inzake personeelsplanning, kassasystemen etc. geïmplementeerd worden. Dit zorgde voor flink wat extra werk. Vandaar dat ik, naast mijn werk als tekstschrijver, ook betrokken raakte bij het reilen en zeilen van de nieuw zaak. Carlo, die ook nog fractievoorzitter is van de politieke partij Beter voor Den Helder, had daar gewoonweg geen tijd voor. Wanneer je iets nieuws begint, heb je altijd te maken met onvoorziene zaken en de nodige chaos. Dat hoort erbij. Gelukkig loopt nu alles op rolletjes en zijn we ontzettend blij met deze nieuwe plek.”

Costa (voorheen Costa Smeralda) is boven Club Seven gevestigd. Vanaf de balustrade heb je als gast zicht op de club. Een zeer gave view! “Het steekt elkaar niet. Wanneer wij sluiten, gaat Club Seven pas open. De gasten die bij ons hebben gegeten, kunnen – als ze willen – meteen door naar de dansvloer, het Feestcafé of het Grand Café!” Op de begane grond kan men tevens Italiaanse gerechten afhalen, maar hier wordt ook midden in de nacht een pizzapunt of andere lekkernij klaargemaakt. “We kennen het allemaal, toch? Die trek als je uren op de dansvloer hebt gestaan of die behoefte aan een midnight snack, voordat je je bed induikt. Wij spelen daar graag op in!”

 

Vuurdoop van Club Seven

Club Seven had in het Jazzweekend (22 en 23 juni) zijn vuurdoop. Gerben: “Dit was wel even spannend, aangezien we de dag ervoor nog niet alles op orde hadden. Maar door het doorzettingsvermogen en het harde werken van de vaklui, is het gelukt!” Club Seven heeft twee grote barren op de begane grond, waar de DJ-booth op grote hoogte precies tussenin flaneert. Op de eerste verdieping is een extra bar gecreëerd, voor wie even wilt chillen na een workout op de dansvloer.

 

Dineren en borrelen in 4711

Ook bij GrandCafé 4711 is een enorm grote bar te vinden, waarbij rechts en links elkaar spiegelt. Daartussen staat de DJbooth. “Uiteraard kan men in het GrandCafé heerlijk dineren, maar mocht het nodig zijn dan wordt het omgetoverd tot extra feesttent.” 4711 heeft tal van gezellige zitjes, waar gasten met een gezelschap lekker kunnen genieten van een goed diner. Maar ook voor een drankje met verrassende borrelhapjes, kan men hier prima terecht.

“Buiten wordt daarnaast een lang en breed terras gemaakt, waar de gasten in de zomer kunnen genieten van de zon en de gezelligheid van de vele evenementen op Willemsoord. Helaas kunnen we dat dit jaar niet meer compleet realiseren, dus daar moet men nog even geduld voor opbrengen.”

 

Door samensmelten een fantastisch uitgaansconcept

Het is wel duidelijk: door de samensmelting van drie bedrijven in Gebouw 51 is er een fantastisch uitgaansconcept ontstaan. En hoewel er drie kapiteins op het schip staan, is er wel één geheel ontstaan door de keuze van huisstijl, aankleding en de sfeer die er hangt. Door slim gebruik te maken van elkaar sterke punten, kunnen de horecaondernemers elkaar versterken en voor ieder wat wils aanbieden. “Of je nu een pizza wilt halen, met je vriendengroep uit je dak wilt gaan, een bekende DJ wilt zien optreden, met je familie een uitgebreid diner wilt hebben, lekker even een terrasje wilt pakken met je moeder, met je partner in een bruin café aan de bar wilt hangen of een besloten feest wilt geven… Bij Gebouw 51 is het allemaal mogelijk. Dit noemen wij uitgaan 2.0!”, aldus Gerben.

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019