Kwalitatief hoogwaardig gereedschap, hoe check je dat?

Datum: vrijdag 25 mei 2018

“Regelmatig stappen klanten bij ons binnen die bij de concullega ‘rommel’ hebben gekocht. Gereedschap dat bij twee keer gebruiken stuk is of bot wordt. Goedkoop is hierbij dus duurkoop. In deze column wil ik voor eens en voor altijd duidelijkheid over kwalitatief hoogwaardig gereedschap scheppen, zodat klanten niet dubbelop hoeven te betalen.

Allereerst gaat het erom wat je met het gereedschap gaat doen en wat je ervan verwacht. Als je als timmerman een hamer koopt, wil je dat deze een lange levensduur heeft. Ben je een hobbyklusser, dan neem je wellicht genoegen met een exemplaar dat in ieder geval de zomer overleeft. In deze column ga ik er voor het gemak even vanuit dat je duurzaam en goed gereedschap wilt scoren voor veelvuldig professioneel gebruik.

De eerste tip die je van mij krijgt is: gebruik je boerenverstand. Wanneer het product merkloos is, kun je ervan uitgaan dat het geen goede kwaliteit heeft en als de prijs ‘te mooi is om waar te zijn’, is dat ook vaak het geval is. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke punten waar je op kunt letten als je op zoek ben naar kwalitatief hoogwaardig gereedschap:

Punt 1: chroom-vanadium is geen teken van kwaliteit. Tegenwoordig is namelijk bijna elk stuk gereedschap van chroom-vanadium gemaakt, maar dit kan slechts een percentage zijn. Welke bestanddelen er nog meer gebruikt zijn, is het geheim van de fabrikant.

Punt 2: de manier van het bewerken van het staal geeft de kwaliteit aan. Deze moet van een hoge kwaliteitsstandaard zijn, anders kunnen er al gauw breuken ontstaan in je gereedschap.

Punt 3: let op de nauwkeurigheid van de maatvoering. Wanneer deze onzuiver is, werkt het gereedschap niet goed. Denk bijvoorbeeld aan een steeksleutel. Deze schiet van de bout af als de maat niet klopt.

Deze laatste punten zijn overigens niet door iedereen waar te nemen, dus bij twijfel altijd even de verkoper aan zijn jasje trekken. Bij Buijtendijk kun je er overigens van uitgaan dat er alleen hoge kwaliteit gereedschappen verkocht worden. Voor kwaliteit betaal je, maar je plukt er ook de vruchten van! Wil je meer weten over kwalitatief hoogwaardig gereedschap en hoe je dat kunt herkennen? Ons deskundige team geeft je daar graag advies over.”

Kwalitatief hoogwaardige groeten,

Niels Buijtendijk

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019