Onderneem naast je onderneming!

Datum: donderdag 25 oktober 2018

Als ondernemer heb je verstand van je eigen vak. Daarmee verdien je een boterham en moet je ook het eigen pensioen zien op te bouwen. Veel ondernemers zouden hier meer in kunnen doen.

Er ontbreekt namelijk vaak een plan om op een bepaalde leeftijd de finish te halen. Als werknemer hoef je jezelf niet af te vragen wanneer je kunt stoppen met werken, maar als ondernemer (die alle zekerheden heeft verruild voor onzekerheden) kun je dat beter wel doen.

Ik gebruik vaak de slogan: ‘des te duidelijker het doel, des te groter het resultaat’. Zet je in op bijvoorbeeld nog 20 jaar werken en de markt in je vakgebied valt in een bepaalde tijd wat tegen, dan kan die 20 jaar zomaar 25 of 30 jaar worden. Mijn advies: zet hoog in met je plan en werk hier structureel aan.

Een perfecte eerste stap is om je bedrijfspand in eigendom te krijgen. Ook gezien de huidige hypotheekrente. Huren is zonde en in geval van koop los je elke maand af. Een verkapte spaarpot die je rond je pensioen te gelden kunt maken.

Huur je nu een pand en wil je overleggen hoe je dit goed kunt vormgeven en kunt inschieten richting de eigenaar/verhuurder? Wij zijn je graag van dienst als bedrijfsaankoopmakelaar. Ieder z’n vak! Bel ons op telefoonnummer 0223 – 61 7044.

Vriendelijke groet,

Raymond Warnars

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019