Tegels vs vloerbedekking

Datum: donderdag 25 oktober 2018

Tegels werden vroeger vooral om praktische overwegingen gekozen. Tegenwoordig is het ook een verfraaiing van je woning. Regelmatig hoor ik van klanten dat ze twijfelen tussen bijvoorbeeld PVC, laminaat, hout en tegels, maar die is meteen verdwenen als ze de voordelen van een tegelvloer horen. In deze column licht ik de pluspunten graag kort toe.

Het eerste voordeel van tegels is de duurzaamheid. een tegelvloer gaat langer dan een mensenleven mee, is 100% recyclebaar en een stuk slijtvaster en sterker dan welke vloerbedekking dan ook. Daarnaast zijn tegels water-, vlek- en hittebestendig en kun je ze gemakkelijk schoonmaken. Mocht je voor een natuursteen kiezen, dan raad ik je aan om deze na het plaatsen te laten impregneren, zodat er een extra beschermlaag ontstaat.

Pluspunt twee is dat een tegelvloer een ideale warmtegeleider is, waardoor het zeer geschikt is voor vloer- verwarming. en wat is er nu lekkerder dan op je blote voeten door je woning te lopen, zonder dat ze koud worden! extra voordeel van vloerverwarming is dat het verspreid ligt over de totale oppervlakte, waardoor je huis in zijn geheel wordt opgewarmd en niet slecht vanuit één hoek.

Wat ik ook een groot voordeel vind van tegels, is dat ze er echt in alle soorten en maten zijn. Wil je bijvoorbeeld graag een houten vloer, maar ben je niet te spreken over de nadelen hiervan, kies dan voor een houtlook tegel. Deze is niet van echt te onderscheiden, maar krimpt bijvoorbeeld niet en heeft weinig onderhoud nodig. Ben je meer fan van de industriële look, kies dan voor een tegel dat op beton lijkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te realiseren met tegels.

In onze showroom geven we je een indruk van al deze verschillende soorten stijlen, kleuren, formaten en vormen. We hebben dit verwerkt in grote vloervlakken, zodat je een goed beeld krijgt van de werkelijkheid. Laat je inspireren!

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019