Wooncompagnie en Wonen Plus (Welzijn) werken samen

Datum: donderdag 21 december 2017

Nog intensiever samen optrekken en zodoende nog meer kunnen betekenen voor huurders. Dat is de gedachte achter een nieuwesamenwerkingsovereenkomst tussen Wooncompagnie, Regionale Stichting Wonen Plus en Wonen Plus Welzijn.

Met de ondertekening van deze overeenkomst hebben de drie partijen de samenwerking voor de komende jaren geborgd. ,,We zijn blij dat we ons ook in de toekomst samen kunnen blijven inzetten voor onze huurders”, stelt gebiedsregisseur Angelo van Rijn van Wooncompagnie. ,,Met elkaar kunnen wij ervoor zorgen dat bewoners, op welk vlak dan ook, de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen.”

,,De samenwerking met Regionale Stichting Wonen Plus en Wonen Plus Welzijn is erg belangrijk voor ons”, zegt Angelo van Rijn. ,,De organisaties vullen ons goed aan: waar onze dienstverlening logischerwijs stopt, komen zij om de hoek kijken. We werken al jaren succesvol samen, delen een drietal kantoren en pakken samen projecten op. Met elkaar denken we constant na over hoe we onze huurders zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn, door ze te ondersteunen of door te verwijzen naar samenwerkingspartners.”

Wooncompagnie werkt voor het noordelijk werkgebied samen met Wonen Plus Welzijn en voor het zuidelijk werkgebied met Regionale Stichting Wonen Plus. Beide welzijnsorganisaties bieden bewoners uiteenlopende ondersteunende diensten aan. De vrijwilligers helpen bij praktische en sociale zaken: van kleine klusjes in en om huis, de administratie tot het maken van uitstapjes.

,,Wij zijn blij dat we de samenwerking met Wooncompagnie komende jaren zullen intensiveren”, aldus Peter de Wit, directeur van Wonen Plus Welzijn. ,,Onderzoek wijst uit dat de meeste mensen graag thuis oud willen worden, in hun eigen vertrouwde omgeving. Wij zetten ons daar met elkaar graag voor in. ‘Wooncompagnie is één van onze belangrijkste partners, want dáár ligt de basis,’ zegt Andrea van Langen, directeur van Regionale Stichting Wonen Plus. ‘Samen kunnen we mogelijke beperkingen voor ouderen oplossen, via ons eigen netwerk of andere kanalen.”

,,Steeds meer van onze huurders zijn 65 jaar en ouder”, zegt Angelo van Rijn. ,,Samen met organisaties als Regionale Stichting Wonen Plus en Wonen Plus Welzijn kunnen we ervoor zorgen dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.”

Wooncompagnie betaalt om die reden al jarenlang voor haar huurders die lid zijn van één van de organisaties, ongeveer de helft van het abonnementsgeld. Begin dit jaar deed de corporatie er nog een schepje bovenop: alle huurders vanaf 65 jaar (die nog geen lid zijn van de organisaties) krijgen een gratis jaarabonnement aangeboden. Hierna kunnen de betreffende bewoners zelf bepalen of ze het thuisabonnement willen voortzetten, stopzetten of kiezen voor een informatielidmaatschap.

Nog meer Business nieuws

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Helderse Uitdaging

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Zo doen ze dat in Den Helder. Maatschappelijk betrokken ondernemen is een term die je vaak voorbij


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019

De wereld achter het linnengoed

Wouter Lak is operationeel directeur bij Veldman Linnenverhuur in Den Helder. “Ik kom zelf uit het hotelwezen en was zo’n 13 jaar lang verantwo


Business 18-10-2019